پس از بررسی فعالیتها در فضاهای عمومی، مکان و فضای بروز این فعالیتها به بحث و بررسی گذاشته شده و مبانی برنامهریزی و طراحی فضای عمومی تبیین میشود.. تاثیر نحوه طراحی مجتمع های مسکونی در مدیریت بهره برداری در سال های اخیر، تقاضا برای سکونت در مجتمع های مسکونی بزرگ افزایش یافته است، سرعت این افزایش، بسته به اندازه شهر و نرخ رشد جمعیت آن متفاوت است. در شهرهای کوچک و متوسط ، اغلب مجتمع های مسکونی در اطراف شهرها، استقرار یافته اند. این مجموعه ها که اغلب براساس ضوابط و مطالعات طرحهای آماده سازی طراحی شده اند، تعداد زیادی واحد مسکونی را شامل می شود که در قالب تعدادی بلوک ساختمانی ۳ تا ۵ طبقه، برروی یک قطعه زمین بزرگ (بارعایت فواصل معینی از یکدیگر) احداث شده اند.
- هریک از این ساختمانها فاقد آسانسور بوده و ورودی، پلکان و راهروهای مجزّایی دارند.
- در صورت داشتن فضای سبز یا مناطق تفریحی فرزندان شما میتوانند هر روز در آنها بازی کنند.
- فضای سبز موجود در مجتمعهای مسکونی حس پویایی و شادابی را به ساکنین القا میکند و همچنین فضایی برای تفریح ایجاد مینماید.
- بدون آن که اهمیت این معبر ورودی با طراحی ویژه ای برای بیننده مشخص شده باشد، چنین به نظر می رسد که خیابان به طور ناگهانی به داخل منطقه مسکونی سقوط کرده است.
- به این ترتیب، امکان تشخیص رفتارهای مشکوک برای افراد ساکن فراهم می شود و مأموران انتظامی نیز کنترل بهتری خواهند داشت.
این گروه از مجتمع های مسکونی در بین مجتمع های مسکونی پردیس به مجتمع های ویلایی معروف هستند و استقلال و رفاه بیشتری نسبت به مجتمع های مسکونی دیگر در این شهر دارند. هر طبقه از این واحد های مسکونی معمولا متراژی بین 120 تا 200 متر مربع دارند. این مجتمع در منطقه یک تهران و در خوش آب و هوا ترین نقشه این شهر بنا شده است.
آپارتمانهای مسکونی یا واحدهایی که در یک ساختمان چندطبقهی مسکونی قرار دارند، بر حسب وسعت، ارزشِ بها، لیآؤت، امکانات و غیره، در دستهبندیهای مختلفی جای میگیرند. در این خانهها، آشپزخانه نیز به صورت فضایی نه محصور و مجهز، بلکه با حداقل امکانات و ضروریات طراحی میشود. جانماییهای خلاقانه به منظور استفادهی بهینه از فضا، میتواند این آپارتمانهای کموسعت را به فضایی دوستداشتنی و کارآمد تبدیل کند. بعد از این، خانههای یکخوابه هستند که تفاوتشان با سوییتها، در جدا و محصور بودن فضای خواب آنهاست؛ و سپس خانههای دو یا سه خوابه و بیشتر هستند که البته معمولاً تعداد واحدهای آپارتمانی که بیشتر از سهخواب باشند، از مدلهای پیشین کمتر است. آپارتمان میتواند مبله شده و یا کاملاً خالی به ساکنین جدید اجاره داده شود که حالت اول بیشتر در اروپا و آمریکا رایج است. داشتن پارکینگ، صندوق پست خصوصی، انبار و مانند اینها از جمله تسهیلاتیست که مضاف بر خانه، میتواند به مالک یا ساکن تعلق بگیرد.
موارد موجود در برنامه فیزیکی مجتمع مسکونی:
عمده مصالح استفاده شده در این مجتمع مسکونی ترکیبی از چوب و سنگ است. از جمله ویژگی های مجتمع مسکونی نیاوران می توان به محوطه سازی زیبا و نمای منحصر به فرد بنا اشاره کرد. این ساختمان تفسیر مجددی از همسایگی در زندگی شهری مرکز جنوب غربی تاریخی مکزیک است.
مجتمع چند منظوره، طرح برنده مسابقه بین المللی چین
از ویژگی های اصلی این مورد می توان به نزدیکی به مراکز اداری و تجاری شهر و همچنین آب و هوای مناسب اشاره کرد. در صورتی که بخش اول این مقاله را مطالعه نکرده اید از طریق لینک زیر وارد شوید. اصول کلی و ضوابط طراحی معماری فرودگاه (بخش 1) سيستم هاي ناوبري فرودگاهها ILS چيست سابقهً پيدايش روشهاي مختلف جهت… گروه مهندسی آیتیس با بهره گیری از متخصصین مجرب IT و کارشناسان املاک اقدام به طراحی سامانه اطلاع رسانی و فروش مجتمع های تجاری و برج های ایران با نام نموده است. در راه اندازی این سامانه سعی بر آن شده تا بتواند به عنوان مرجع جامع و کاملی از اطلاعات برج ها، مجتمع های تجاری، مسکونی و تفریحی و ..
خانه های آپارتمانی(Apartment Flats)
که به طور ردیفی در امتداد معابر شهری ساخته شدهاند، بخشهای میانی شهرهای ایران را تشکیل میدهند. اقتصاد زمین و ساختمان و تأمین مسکن برای خانوارهای جوان، سبب احداث یک یا چند اشکوب جدید روی طبقه اصلی میشود. این مجتمع مسکونی که CANOPIA نام دارد، در خود واحدهایی تجاری و اداری را نیز جای میدهد. از این رو، در طراحی مناسب یک مجتمع مسکونی، خلق فضا با کیفیتهای متفاوت، یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه داشت و کیفیتهای فضایی متنوع و مناسب، به ما در پیشبرد هدفمان کمک شایان توجهی میکنند. امروزه شاهد طراحی مجتمع های مسکونی با حفظ محیط زیست و با استفاده از معماری سبز بسیار خلاقانه طراحی می شوند. امروزه پدیده مرمت، بازسازی و تلفیق فضای های قدیمی با عناصر معماری جدید پرشمار شده است.
تلاش و جدال برای اجرای عمارت خورشید در باغ شهر و محله ای آجری 400 دستگاه ( محله یزدی ها ) که امروزه دیگر نیست. در طی چند دهه گذشته استان البرز به علت بهره برداری های بیش از اندازه و ساخت ساز های بی رویه ، به شهری پر از تشویش و نا به سامان درحوزه زیباسازی معماری و شهرسازی تبدیل شده است که کمتر ارتباطی با آنچه که بوده و میتوانسته باشد دارد . شهری مدرن و ایرانی که به همت یک تاجر یزدی روند رو به رشد ی را پیش گرفته بود. مردی که با سرمایه و پشتکار خود پایهی صنعت کشور را تقویت و منطقهای ایجاد نمود که هنوز که هنوز است از طبیعت و صنعت آن سخن می گویند. تا اواسط قرن نوزدهم، آپارتمانها عمدتاً محل سکونت قشر متوسط و پایینتر بودند و به طراحی و معیارهای راحتی و زیبایی ظاهری آنها اهمیتی مبذول نمیشد و افراد متمول و مرفه تمایلی به زندگی در این واحدهای متراکم و ساختمانهای چندطبقهی خفهکننده را نداشتند. در قرن هژدهم میلادی و در پی انقلاب صنعتی، انسان افق وسیعتری از دستاوردها و امکاناتی را پیش روی خود دید که یافتههای مهندسی، ابزارآلات و ماشینهای صنعتی برای او به ارمغان میآوردند (جان و ؤاشینگتن روبلینگ، پل بروکلین، نیویورک، 1883).