چنین ساختمان هایی همچنین باید امکانات اداری، انباری و خدماتی لازم برای تجارت در همان ساختمان را نیز فراهم کنند. این نوع ساختمانها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته میشوند، مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالتهای کشور آمریکا و …ساختمانهای چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته میشود. در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده میشود. مشرف ساختن ساختمان بر ساختمانی دیگر جایز است، هرچند موجب کاهش روشنایی ملک مجاور گردد. این بتن ضمن پروسه تولید، در قالب های بزرگی ریخته می شود و در اتوکلاو با بخار ساخته می شوند. بتن ایرکلایت در برابر آتش سوزی مقاوم است و این ویژگی بارز این بتن می باشد.
- دلیل اهمیت داشتن این مرحله از ساخت یک ساختمان این است که بتن میزان بار وارد شده از سمت سازه را تحمل مینماید و اجازه نشست کردن ساختمان را نمیدهد و از نشست ساختمان جلوگیری می نماید.
- اینگونه ساختمانها میتواند چوبی یا گنبدی باشد، در مناطق سردسیری ایران (شمال ایران) بامها چوبی و درمناطق کویری و جنوبی، گنبدی اجرا میشود.
- عوامل مهمی در رسیدن به طرح مفهومی یک ساختمان موثر هستند که مهم ترین آنها شرایط اقلیمی و فرهنگی و سبک زندگی ساکنان آن می باشد.
در برخی از ساختمان ها با درخواست مالک ساختمان، نیاز به تغییر کاربری ساختمان و یا افزایش طبقات آن می باشد. هرگونه تغییر در سیستم سازه ای یک ساختمان می تواند منجر به افزایش بار مرده و زنده، ضریب اهمیت ساختمان و همچنین سطح عملکرد ساختمان گردد. در نتیجه نیاز به طراحی مجدد سازه و تعیین سطح عملکرد و در صورت نیاز استفاده از روشهای نوین مقاوم سازی ساختمان می باشد. مراحل ساخت ساختمان شامل گودبرداری، اجرای پی، اجرای ستون، اجرای سقف، دیوار چینی، اجرای کفسازی داخلی، اجرای تأسیسات مکانیکی و برقی، اجرای نازک کاری بخشهای مختلف، اجرای نمای بیرونی و اجرای محوطه میباشد. در فرآیند ساختمان سازی، از مصالح مختلفی همچون گل، گچ، چوب، سنگ، کاه، ماسه، بتن، فلز، فوم، شیشه، پلاستیک، کامپوزیت های سیمانی، خوشه مصالح ساختمانی، تولیدات ساختمانی و صنایع مدرن استفاده میگردد.
انتخاب روش ساخت و ساز مؤثر، حتی در میزان مصرف انرژی خانه و اثرات زیست محیطی بیرون از منزل نیز تأثیر می گذارد. هنگام تصمیم گیری در مورد روش ساخت و ساز، ضمن در نظر گرفتن میزان پایداری و طول عمر معماری، هزینه های اولیه را نیز مطابق نیازهای خود برای ساخت و ساز محاسبه کنید. ساختمان ، شامل سازه ای است که جهت اهداف مشخصی طراحی و ساخته می شود و عمدتاً جهت ایجاد سرپناه برای افراد داخل ساختمان ایجاد می گردد.
سقف اینگونه ساختمانها میتواند طاق ضربی، تیرچه و بلوک، کرمیت و سقف مرکب(کامپوزیت) باشد. برای مقابله با زلزله درسازه این گونه ساختمانها میتوان از انواع مهاربند (بادبند) و یا اتصالات صلب (قاب خمشی) و یا از دیوار برشی فولادی بهره جست. یافتن زمین برای ساخت خانه، بسیار مهم است که باید مطابق انتخاب سازنده انجام شود. برای تأیید نقشه اولیه ای که در ذهن دارید، همیشه توصیه های معمارِ با دانش و تجربه در قوانین ساخت و ساز در وستو و کرالا را در نظر داشته باشید. معمار باید بتواند شما را با توجه به اصول، شرایط زمین و جدیدترین قوانین ساختمانی که در مورد نقشه زمین شما اعمال شده است، راهنمایی کند. برای شروع درست هر فرآیندی نیاز به مطالعه، بررسی و مشورت با افراد صاحب نظر در آن کسب و کار یا صنعت است.
انواع ساختمان از لحاظ مصالح مصرفی
بازار مصالح ساختمانی در فضایی به فعالیت خود ادامه می دهد که در مسیر جدید قیمتی قرار گرفته است. بتن یک ماده مهم ساختمانی است که به طور گسترده ای در ساختمان ها، پل ها، جاده ها و سدها استفاده می شود. بتن ماده کامپوزیتی است که عمدتاً از سیمان پرتلند، آب و سنگدانه (شن، ماسه یا سنگ) تشکیل شده است.
مزایای ساختمان های فلزی
برخی از انواع ساختمان هایی که در صنعت ساختمان طراحی و ساخته می شوند شامل مراکز آتش نشانی، بیمارستان، مخابرات، برج های مراقبت و مراکز کمک رسانی می باشد. از امکانات رفاهی ساختمان های گروه ساختمانی فرکتال می توان به استخر، سونا و جکوزی، باشگاه ورزشی، سالن بدنسازی، سالن اختصاصی سینما، سالن اجتماعات، بام سبز (روف گاردن)، کارواش، خشک شویی و … اشاره کرد. در بتن آرمه، بتن با میلگردهای تقویتی مسلح استفاده میشود تا مقاومت کششی و خمشی سازه را افزایش یابد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی می توان با رعایت اصول ساختمان سازی به کاهش هزینه ساخت ساختمان کمک نمود.
ساختمان هایی که از لحاظ بلندای ساختمان، از اندازه مشخصی بلندتر باشند، با عنوان ساختمان بلندمرتبه شناخته می شوند. ساختمان های بسیار بلند که دارای صدها طبقه می باشد به عنوان برج یا آسمان خراش مطرح می گردد. امروزه با ورود تکنولوژی، ساخت ساختمان بسیار سریع تر از ساخت ساختمان های قبل از ورود تکنولوژی صورت می گیرد.
کف های بتنی در طول فرآیند بهرهبرداری و ساخت دچار آسیب و تخریب میشوند که تعمیر و مرمت بتن را ایجاب میکند. برای ترمیم و تعمیر بتن در قسمت هایی از کف که دچار آسیب و ضعف شده است ملات تعمیراتی بتن مورد استفاده قرار میگیرد. ملات تعمیراتی بتن، ملاتی با مقاومتی برابر یا بیشتر از مقاومت بتن پایه و دارای خاصیت گیرش سریع و چسبندگی مناسب با سطح بتن است.