انواع شیرآلات صنعتی مجله ریتاپی | kasrasaran
در شیوه های ساخت شیرهای صنعتی، محصول مورد نظر کاملا به صورت صنعتی و بدون دخالت دست تولید اینجا حرکت کنید می شوند. به منظور ساخت شیر های صنعتی، دستگاه های وجود دارند که به صورت تخصصی تولید این محصولات را انجام می دهند تا شیر های با کیفیت ساخته شوند. توجه داشته باشید که محصولات خارجی دارای دو نوع درجه یک و درجه دو می باشند که شناخت آنها از هم کار دشواری است. بنابراین برای خرید شیرآلات صنعتی خارجی به هر جایی اعتماد نکنید. شما می توانید در این زمینه از کارشناسان فنی ما مشاوره بگیرید و همین طور از قیمت شیرآلات صنعتی خارجی مطلع شوید تا بتوانید شیرآلات خارجی درجه یک را با بهترین قیمت خریداری کنید.
- شیرآلات پایپینگ یکی از مهم ترین اجزای سیستم های پایپینگ به شمار می روند و در مواقعی که اختلاف فشار را در جریان سیال شاهد باشیم کاربردی هستند.
- از انواع این شیرآلات صنعتی میتوان به شیر یکطرفه لولایی و شیر یکطرفه فشاری اشاره کرد.
- به همین دلیل، بسیاری از انواع valve در گروه ولو ایزولاسیون قرار میگیرند.
- شیرهای دروازه ای برای دهههاست که وجود دارند و صنایع مختلفی از آن استفاده میکنند.
استفاده از برنز، برنج، چدن، فولاد و فولاد زنگنزن در ساخت بدنه شیرها بسیار متداول است. اکثر شیرهای مورد استفاده در صنعت نفت و گاز از جنس فولاد با گرید WCB میباشد. در خطوط اسیدسولفوریک که بسیار خورنده است معمولاً از آلیاژ Alloy 20 استفاده میشود. از شیرهای با جنس Hastelloy معمولاً در کاربردهای دما-بالا و نیروگاههای هسته ای و از شیرهای با جنس Inconel معمولاً در خطوط هیدروژن استفاده میشود.
معایب شیر پروانه ای
شیرهای سوزنی بطور گسترده برای کنترل جریان سیالاتی مانند بخار، گاز، آب و سایر مایعات بدون ویسکوزیته استفاده میشوند. میزان افت فشار و گیر کردن اوریفیس مربوط به جریان، از معایب شیرهای سوزنی هستند. شیرآلات صنعتی برای تحمل فشارهای بالا که حاصل از سیال گاز و یا مایع هستند کاربرد داشته و به منظور تحمل شرایط سخت همراه و برای عمر طولانی طراحی شده اند. شیرها یک وسیلۀ مکانیکی بوده که جریان و یا فشار داخل یک سیستم را کنترل و تنظیم میکنند. این شیرآلات برای کنترل جهت جریان مورد استفاده قرار میگیرند.
عملگر شیرآلات (ACTUATOR)
شیرهای یک طرفه، از انواع ولو بدون بازگشت هستند که به منظور جلوگیری از حرکت سیال در خلاف مسیر مشخص شده برای جریان مورد استفاده قرار میگیرند. این شیرها، امکان جریان بدون مانع سیال و بسته شدن مسیر در صورت پایین بودن فشار را فراهم میکنند. «شیر با حرکت دورانی» (Rotary Motion Valve)، طی حرکت دورانی المان مسدود کننده، جریان سیال را توقف، راهاندازی یا تنظیم جریان میکند. در این نوع ولو، معمولا از یک دیسک به عنوان المان مسدود کننده در مسیر مستقیم جریان استفاده میشود. در اغلب موارد، چرخش یک چهارم یا 90 درجهای عملگر، دیسک را در وضعیت باز یا بسته قرار میدهد. البته برخی از انواع valve با حرکتی دورانی در بازه کمتر یا بیشتر از 90 درجه تغییر وضعیت میدهند.
در این شیرها انواع اتصالات جوشی و اتصالات لوله فلزی نیز مورد استفاده قرار میگیرند تا شیر را به لولهها وصل کنند. آببندی در شیرهای متال-سیت که معمولاً به صورت فلز بر روی فلز است دشوارتر بوده و نیاز به داشتن دو سطح کاملاً صیقلی از فلز است. در این نوع مکانیزم آببندی معمولاً توسط استانداردها میزانی نشتی به عنوان نشتی مجاز در نظر گرفته میشود. از مزیتهای این نوع آببندی توان تحمل دما و فشارهای کاری بسیار بالا و همچنین عدم تخریب توسط مواد ساینده است.